Ode aan de vogel

At Hodson Street – Give me wings ©2018


“Give me Wings”

Als de kleine vogel zingt, ben ik stil, doodstil. Een prachtige melodie, wat een voorrecht om toehoorder te mogen zijn. Wij met z’n tweetjes, een privéconcert.

De zon verwarmt ons, ik geniet en terwijl ik je volkomen vrij zie bewegen, bekruipen mij allerlei gedachten, ‘als ik nou, had ik nu maar….’

Is het niet een droom van velen om net zo vrij te mogen zijn als jij. Los van de zwaartekracht, zwevend in de lucht. Je laten meevoeren door de luchtstromen, dat moet toch heerlijk zijn.

Soms in mijn dromen, vraagt de wind ons beiden om te komen spelen. We stijgen op en al snel dansen we samen in de lucht, volkomen vrij, met de wind als metgezel. Echt waar, geloof me.

Laat me toch vergeten, alsjeblieft, laat me toch eens vergeten dat ik geen vleugels bezit en nooit zo vrij zal zijn als de zingende vogel. Maar ik blijf dromen, want zonder dromen is het leven lang niet zo mooi.

Intussen blijf ik tot die dag, misschien die ene dag waarop mijn wens eens vervuld zal worden, genieten van jou, de vogel. Van je schoonheid, je gratie, je liedjes, van al dat jou zo bijzonder maakt.

vrije vertaling van de tekst van de song “Give me wings”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram