Korte inleiding Tij

Tij: eb en vloed, het op geregelde tijden dalen en stijgen van het zeewater (volgens van Dale).

Ofwel een regelmatig heen en weer gaande beweging van het (zee)water. Een constant ritme veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde. Een ritme dat zal voortduren zolang als de maan en de zeeën op aarde zullen bestaan. Een fenomeen met invloed op mens en natuur, zeker ook in ons waterrijke Nederland.

Daarom lijkt mij het woord “Tij” een prima naam om voortaan mijn creatieve ideeën onder te gaan plaatsen. Veel van mijn composities hebben een golvende beweging. Veel van de onderwerpen waardoor ik geïnspireerd raak, hebben te maken met (de interactie tussen) mens en natuur. Ik woon nabij de zee, wandel graag aan het strand. Is het leven niet een patroon van eb en vloed?

Nu ik meer en meer ook composities schrijf, die niets met de band “At Hodson Street” hebben te maken, wordt het voor de lezer steeds onduidelijker hoe alles in elkaar steekt. Daarom heb ik besloten voortaan al mijn creatieve werk, dat losstaat van de band, te ‘vangen’ onder de verzamelnaam “Tij”.

Door een duidelijke scheiding tussen band en ander werk van mij te maken, hoop ik hiermee meer duidelijkheid voor de lezer te verschaffen. Op beide fronten blijf ik overigens natuurlijk actief. Het één zal niet onder het ander lijden. Het is, nogmaals, puur bedoeld om ‘chaos’ te voorkomen.

Voortaan valt mijn fotografie-, poëzie-, blog- en videowerk dus onder de naam “Tij”. Net als al het muzikale werk dat niet geschreven is voor de band, maar voor mijn eigen doelen. Regelmatig hebben de elementen trouwens een verbinding met elkaar. Ze vormen als het ware dan één project.

Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de blog ‘Stilte, maar zeker geen rust.’ en de muziek, poëzie en video geplaatst onder de projectnaam “Dissolving the grey”. Alle elementen kunnen afzonderlijk worden bezien, maar zeer zeker ook als één geheel.

Ik wens u veel plezier op deze website!

Groetjes, René

Deel dit /Share this
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram