Een heerlijke zomerdag.

Een heerlijke zomerdag, dat is nog eens een kop voor een “vluggertje” in december! Maar toch wil ik u nog even meenemen naar eerder dit jaar, toen dit soort zomerdagen aan de orde waren.

Toen ontstond bij mij namelijk het plan om te proberen de 24 uren van zo’n lekker lome dag, eens vast te leggen in een muzikale compositie. Aan het einde van dit jaar kan ik u nu vol trots een nieuwe compositie laten horen “A lovely summer day”.


At Hodson Street – A lovely summer day ©2023

Een song geïnspireerd dus op het verloop van dit soort fijne dagen. Een dag die start met het het ochtendgloren en eindigt in de late uurtjes van de nacht met een slaapmelodietje.

Met daartussenin zomerse loomheid, vrolijkheid, liefde, verkoeling, verwachtingen voor de lange avond, en wat al niet meer. Kortom alles wat, in mijn beleving, bij dit soort dagen past.

Neemt u alstublieft even de moeite, het is een wat langer stuk vol muzikale wendingen. Een tijdje heb ik gespeeld met het idee om het stuk, vanwege de duur, in delen te plaatsen, maar daar heb ik vanaf gezien.

Het geheel vormt de 24 uur waaruit een dag bestaat en een dag beleeft een mens ook niet in delen. Maar als het goed is, ‘wijst de weg zichzelf’ in de song 🙂

Tevens markeert deze compositie het muzikale slotstuk voor het jaar 2023. Een jaar dat voorbij gevlogen is. Een jaar waarin het woord ‘zelfstandigheid’ voor ons gezin een grote rol heeft gespeeld.

Meer zelfstandigheid voor de kinderen als wel muzikale zelfstandigheid voor mij. Het heeft ons geen windeieren gelegd in ieder geval. Een ieder van ons is als individu gegroeid, maar minstens net zo belangrijk, ook het gezin is weer ‘gegroeid’.

Kortom een bewogen jaar, maar waar absoluut een positief gevoel bij hoort. Wij gaan in ieder geval de komende feestdagen met een fijn en optimistisch gevoel tegemoet.

Dat is wat ik u ook vanuit de grond van mijn hart toewens. Hele fijne feestdagen en een optimistische verwachting voor 2024. Want als er iets is dat de mens c.q. de maatschappij in dezer dagen wel kan gebruiken, is het optimisme.

Het optimisme dat we allemaal herkennen als we denken aan een heerlijke zomerdag 🙂

One thought on “Een heerlijke zomerdag.”

  1. Prachtig, René, jouw nieuwe compositie. Je beleeft een heerlijke, lange, lome zomerdag! Als ik mijn ogen dicht doe, voel ik de dag verglijden van vroege vogels naar zo’n zomeravond waarop je nog heel lang buiten kunt zitten en genieten van alle geluiden om je heen.
    Ik heb ervan genoten!
    Liefs Janny ❤️🎶

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram