Smart speaker met domme eigenaar!

Dit is het verhaal van een smart speaker met een domme eigenaar, oftewel het verhaal van vooruitgang in de wereld en mijn geestelijk vermogen om al deze vernieuwingen proberen bij te houden.

Al een paar jaar heb ik namelijk een speaker in huis staan waar ik niet veel mee doe. Ooit had ik hem aangeschaft omdat mijn oude stereo-installatie geen Spotify kon afspelen. Deze speaker kan dat dus wel.

Maar wat een gedoe. Eerst Spotify op de tablet opzoeken, dan bluetooth en speaker aan en vervolgens kan het streamen beginnen. Wat een werk om wat muziek te horen en dan alleen nog maar die ene dienst.

Het liefste wil ik, net als vroeger, ook gewoon naar radiozenders kunnen luisteren. Maar goed, ik hoorde muziek, dus ik was allang tevreden. Totdat ik verleden week me eindelijk eens een avondje ging verdiepen in wat voor speaker ik nu eigenlijk heb.

Lekker vlot natuurlijk, na een paar jaar, maar toch, voor mijn doen 🙂 Al snel kwam ik erachter dat het geen gewone speaker was, welnee, ik heb een smart speaker! Dat ding kan ik dus blijkbaar met internet verbinden.

Zo gezegd, zo gedaan en tot mijn stomme verbazing lag in ene de gehele muziekwereld aan mijn voeten. Van Afrika tot Australië, welke radiozender ik ook maar wilde, het kwam allemaal tevoorschijn uit de speaker.

Alsof er een magische goocheltruc plaatsvond, wat een verrassing! Toen ik het mijn kinderen vertelde, waren die natuurlijk helemaal niet verrast. “Wist je dat dan niet, pap?!” Uh, nee, papa komt blijkbaar uit het stenen tijdperk.

Ze vertelden me er direct bij dat er ook een spraakassistent op de speaker aanwezig is. Als ik iets wil weten of doen, hoef ik alleen maar de assistent aan te roepen en mijn wensen in te dienen.

Nou, dat ging me toch echt een stap te ver. Tegen een speaker aanpraten om te weten wat het weer vandaag is. Maar dat is dus blijkbaar wat de jeugd heel normaal vindt. In ene begreep ik ook, waarom ik mijn kinderen soms zo raar hoor praten.

Dan hoor ik in ene “Siri, zet een muziekje op”, of zoiets dergelijks uit hun kamer komen. Eerst dacht ik nog dat het misschien een nieuw vriendje van ze was, maar nu weet ik dus beter 🙂

Maar lieve mensen, zoals gezegd, gaat dat praten tegen een apparaat me nog een stap te ver. Ik weet niet waarom, het is puur gevoelsmatig. Misschien stom, omdat het blijkbaar tot de mogelijkheden behoort tegenwoordig. Maar alles op zijn tijd.

Deze ‘domme’ eigenaar van een ‘slimme’ speaker is op dit moment al dolgelukkig met de mogelijkheden die er in ene zijn gecreëerd. Een wereld aan muziek is binnen handbereik. Wat wil een mens nog meer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram