Dat kun je toch niet maken?!

Dat kun je toch niet maken?! De gehele dag verheugden dochterlief en ik ons namelijk hier al op. Het weer werkte mee, het was warm. Het avondeten was naar binnen gewerkt en de afwas was gedaan.

Niets kon ons meer tegenhouden om ervoor te gaan. De ijszaak was namelijk voor de laatste maal open dit jaar.

En aangezien we sinds de opening aan het begin van de lente zoals altijd trouwe klanten waren geweest, moesten we deze laatste kans op een vers ijsje natuurlijk ook benutten.

Goedgemutst aanvaarden we onze reis naar de winkel, een wandeltocht van wel 5 minuten. Ja, je moet er wel wat voor over hebben 🙂 Maar toen we aankwamen stonden we, tot onze ontzetting, voor een dichte deur.

Er hingen slechts 2 briefjes, de eerste waarop stond dat dit inderdaad de laatste dag voor het jaar was. De tweede met de mededeling dat het zo druk was geweest, dat al het ijs al op was! Dat kun je toch niet maken?!

We waren duidelijk niet de enige mensen geweest die dringend behoefte hadden aan een ijsje met dat warme weer. Goede zaken dus voor de ijszaak en wij wachten intussen vol ongeduld maar weer op de eerste openingsdag van volgend jaar.

Maar dat brengt me tegelijkertijd tot een ander punt, dat ik even wil aanroeren. Het is natuurlijk, meteorologisch gezien, een bizar jaar dit 2023. Het zou me niets verbazen als over enige jaren dit jaar aangemerkt wordt als kanteljaar.

Lieve mensen, gisteren ging ik wandelen in de middag. Zelfs alleen in t-shirt (en broek natuurlijk) zweette ik alsof het hartje zomer was. We leven in oktober en de temperaturen zijn nog steeds echt hoog.

Als je naar de weersextremen dit jaar kijkt, slaat de schrik je toch wel om het hart. Overal op deze aardbol is er van alles aan de hand geweest. Voorbeelden hoef ik niet eens op te noemen, want die zult u zich ongetwijfeld ook nog wel herinneren.

Ik ben een zeer positief ingesteld mens, maar op dit vlak….. Niet verwonderlijk eigenlijk dus dat de ijsboer, voor het sluiten van de winkel, al door zijn voorraden ijs heen was.

2 gedachtes over “Dat kun je toch niet maken?!”

 1. Echt een teleurstelling voor jullie, als je er zoveel zin in had.
  Goed voor de ijsman zelf dat zijn zaken zo goed gingen.
  Nog wat anders lekkers opgezocht daarna?
  Groetjes Nanny

 2. Mooi vluggertje, René 👍 Ik heb ook weer even genoten van je compositie:
  Een mooie zomerdag. Dat vind ik erg mooi!
  Fijn weekend met alweer mooi weer!
  Liefs Janny 🍂☀️🍂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram