Feest met de vrolijk kwetterende vriendjes.

Feest met de vrolijk kwetterende vriendjes, het klinkt welhaast als de titel van een voorleesboek voor de kleintjes 🙂 Maar in dit vluggertje wil ik u toch kennis laten maken met die vriendjes.

Die aandacht verdienen ze, want iedere dag weer vullen ze mijn tuin vol vrolijk gekwetter, gespatter en gewroet door struiken en zand. Dat allemaal sinds ik mijn achtertuintje heb omgebouwd tot groene oase.

Nadat ik ook nog eens twee vogelbadjes had geplaatst, waren de vriendjes helemaal niet meer weg te krijgen uit de tuin. En gelukkig maar, want wat een gezelligheid brengen ze.

Iedere dag komen er namelijk een aantal mussen mijn tuin bezoeken. In het begin nog wat schuchter, maar al gauw hadden ze geen enkele gêne of verlegenheid meer. Ik kan rustig in de tuin gaan zitten, zonder dat ze zich daar aan storen.

Gedurende de gehele dag is het een komen en gaan van mussen. Heerlijk struinend tussen de takken of lekker woelend in het zand. Onderwijl blijven de snaveltjes maar gaan en is het een drukte van jewelste.

De laatste buurtroddels worden uitgebreid doorgenomen. Sappige details vliegen continu over de tafel en ieder heeft zo zijn eigen mening over alle affaires. Zo jammer dat ik de mussentaal niet versta 🙂

Ook gaan ze graag met z’n allen lekker spetterend en spatterend in een van de vogelbadjes. Op dat soort momenten lijkt zo’n vogelbad wel een Turks badhuis. De ene helft zit te kletsen op de rand van het bad, terwijl de andere helft zich aan het baden is.

Nooit is er ruzie, als er geen plek is wordt er geduldig gewacht en er wordt niet voorgedrongen. Wat een schatjes zijn het toch!

Tja, daar kan de ‘firma’ meerkoet nog eens een voorbeeld aan nemen. Mijn hemel, wat een vechtersbazen zijn dat. Altijd maar in gevecht met de omgeving en hun eigen soortgenoten.

Nee, geef mij dan maar die vriendelijke mus, mijn vrolijk kwetterende vriendje. Nu kan schijn bedriegen, maar mij lijkt het een heerlijk relaxed wereldje, dat mussenwereldje.

Zouden wij mensen misschien eens een voorbeeld aan moeten nemen….

Een gedachte over “Feest met de vrolijk kwetterende vriendjes.”

 1. Je hebt een rijke fantasie René.Ook in de dierenwereld zullen ze weleens mopperen of chagrijnig zijn denk ik.😃
  Leuk dat je geniet van de mussen.
  Hier staan ook allerlei planten in de tuin, en ik laat de uitgebloeide bloemen er expres aanzitten.
  Dan zie je de pimpelmees of koolmeesjes er bovenop zitten en snoepen ze ervan.
  Ook hier al heel lang een vogelbadje in de tuin.
  Genieten van de kleine eenvoudige dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram