Dromen van oneindigheid

Dromen van oneindigheid, maar wat is dat eigenlijk? Bestaat oneindigheid wel en hoe zou dat zijn of voelen? We hebben dan wel een mooi symbool voor oneindigheid verzonnen, het Lemniscaat, maar voor het overige is het flink gissen.

Zou oneindigheid aanvoelen als iets rustgevends of zou het er juist een chaos zijn. Is oneindigheid dynamisch of juist zonder enige beweging. Allemaal vragen waar de mens geen antwoord op heeft, maar die wel geregeld door mijn hoofd spoken.

Hoe verhoudt het begrip ’tijd’ zich tot/in de oneindigheid? Ook zo’n vraag waar ik het antwoord niet op kan geven. De schrijfster Anjet Daanje heeft hier een fascinerend laatste hoofdstuk aan gewijd in het schitterende boek “Het lied van ooievaar en dromedaris”.

Neem nu het heelal. Dat noemt men wel oneindig. Het dijt continue uit. Maar stel dat het mogelijk zou zijn om je sneller voort te bewegen dan de snelheid waarmee het heelal uitdijt, zou je dan toch niet tegen een grens aanlopen?!

U merkt, het begrip oneindigheid fascineert mij al decennialang. Deze fascinatie heeft geleid tot een nieuwe compositie, “Dreams of infinity”. Ik heb hierin getracht mijn gevoelens omtrent dit begrip muzikaal weer te geven.

En, zoals u tijdens het beluisteren wel zult bemerken, is dat een nogal wisselend gevoel. Soms een gelukzalig gevoel, soms een bijkans paranoia gevoel. In ieder geval is het een gevoel dat nooit verveelt. Tenminste, mij in ieder geval niet.

Ik verwacht overigens bij leven geen antwoorden te vinden op al deze vragen. Dat is ook absoluut niet mijn streven. Volgens mij moet een mens niet alles willen begrijpen. Juist de dingen die ‘raadselachtig’ zijn, maken het leven zo boeiend.

Zonder begrippen als oneindigheid om over te filosoferen, zou ik nooit tot composities als “Dreams of infinity” kunnen komen. Het niet weten leidt juist tot denken. Het denken leidt weer tot verrassende invalshoeken.

Op deze manier blijft de geest gemotiveerd en lekker actief 🙂 Ik hoop dat u de moeite wilt nemen om uw geest nu even te prikkelen en de nieuwe compositie te beluisteren. Ik ben zeer benieuwd wat u ervan vindt.


At Hodson Street – Dreams of infinity ©2023

Een gedachte over “Dromen van oneindigheid”

  1. Ik vind je compositie zó ontzettend mooi, René. Je hebt iets heel moois gemaakt en met je prachtige videobeelden erbij, super! Zo zou ik me graag de oneindigheid willen voorstellen, dat zou echt genieten zijn..
    😘❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram