Een kleine levensles in geluk.

Geluk zit in een klein hoekje. Geluk voor jezelf alswel het geven van geluk aan je medemens. Gisteren kon ik mijn jongste dochter hier een mooi levenlesje in geven.

Al jaren is zij in het bezit van een step, maar het laatste jaar stond deze voornamelijk stof te happen in de schuur. Ja, dochterlief komt in een nieuwe levensfase.

Al eerder had ik geopperd om de step aan het buurjongetje te geven, maar toen was de tijd er duidelijk nog niet rijp voor. Ze was nog te gehecht aan haar step.

Gisteren was het dan toch zover, het leek haar een goed plan om de step weg te geven. Het buurjongetje speelde buiten, dus een mooi moment om hem erbij te roepen.

Nou, die blik in zijn ogen, toen Sara hem vroeg of hij misschien haar step wilde! Hij glunderde van oor tot oor en stuiterde bijkans van enthousiasme. Een step, een echte stuntstep, hij vond het geweldig.

Maar ik bespeurde bij mijn dochter ook een enorm geluksgevoel. Ook zij glom van oor tot oor. Dat haar geliefde step iemand anders zo blij kon maken! Het gaf haar een heerlijk gevoel.

Dat was precies mijn levensles. Dat het soms misschien even lastig is om iets te geven wat van jou is geweest. Maar dat je er tegelijkertijd iemand anders ontzettend gelukkig mee kunt maken.

En dat je, juist door de reactie van een ander, hier zelf ook een heerlijk gevoel van geluk bij kunt ervaren. Een duidelijke win-win situatie. En dit geldt niet alleen voor materialisme, ook op veel andere manieren kun je geluk vinden.

Een vriendelijk woord of oprechte aandacht voor iemand doet wonderen. Geven zonder er iets voor terug te verwachten. Je kunt er een ander gelukkig mee maken, maar het geeft jezelf ook een gelukkig gevoel.

Een positief gevoel dat alleen maar positieve energie geeft. Energie waar de mens, maar ook de wereld nooit genoeg van kan hebben. Geluk, het zit in een klein hoekje, mits je jezelf er maar voor openstelt.

Deel dit /Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram