Een mooie dag zit in kleine dingen.

Een mooie dag zit in kleine dingen. Het hoeven geen bijzondere gebeurtenissen te zijn om de dag te doen slagen. Alleen moet je er wel voor open staan. Neem afgelopen weekeinde.

Een stralende dag met temperaturen die we bijkans alweer vergeten waren. Een heerlijke wandeling met zeer prettig gezelschap bezorgde ons beiden een topdag.

Mits je maar de oren, de ogen en het reukvermogen geopend hield. En dat was nu precies dat we allebei deden 🙂 De natuur op z’n mooist was onze beloning.

Zingende vogels in alle toonsoorten die er maar zijn. Waterhoentjes, eenden, ganzen en wat al niet meer trots paraderend met hun jonge grut. Niet gemaaide bermen vol bloemenpracht.

Weilanden in allerlei kleurschakeringen en bomen volop in het blad. Wow. als dat niet genieten is, weet ik het ook niet meer. Regelmatig moesten we even halt houden om al dat moois in ons op te nemen.

Hoe fijn als je, zonder een woord te gebruiken, samen dat overweldigende gevoel kunt delen. Een gevoel van frisheid, nieuw leven, hoop, hernieuwde energie en een grenzeloze bewondering voor de kracht van de natuur.

Wat is de mens toch vervreemd geraakt van haar. Terwijl we juist in symbiose zouden moeten samenleven. De natuur redt zich wel zonder de mens, maar de mens absoluut niet zonder de natuur.

Kijk toch eens goed om je heen en laat dit diep tot je doordringen. Al die prachtige natuur, alleen bedreigd door de mens, maar iedere keer weer onbaatzuchtig vol pracht opkomend. Hopend op het moment dat wij mensen eindelijk eens tot inkeer komen.

Neem eens de tijd en treedt uit dat gejaagde ritme. Maak een wandeling in je omgeving en raak in vervoering van al die kleine dingen die zo wonderschoon zijn.

Laat de omgeving eens echt bij je binnenkomen in plaats van er gehaast doorheen te rennen, op weg naar de volgende afspraak. Er zal een wereld voor je open gaan.

Je dag zal er waarschijnlijk alleen maar mooier van worden, net als je humeur. Het respect voor de natuur zal toenemen, evenals je positieve energie. Een win/win situatie lijkt me 🙂

Geïnspireerd geraakt door al dat moois, presenteer ik u tevens een nieuwe compositie, “Een mooie dag”. Een ode aan deze natuur vol prachtige ‘kleine’ dingen. Het is trouwens maar wat je klein noemt, voor mij is het iedere dag weer een groot wonder en een onuitputtelijke bron van inspiratie.


At Hodson Street – Een mooie dag c2023

Deel dit /Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram