Gedegradeerd tot een tweetje.

Gedegradeerd tot een tweetje. Ik deed echt niets verkeerd lieve mensen. Ik had alleen maar een paar minuten met mijn mond open gelegen. Niet bewogen, geen ‘auw’ gezegd, zonder gemopper allerlei gewroet in mijn mond toegelaten.

En toen werd het me zo, rauw en zonder mededogen, medegedeeld. “Meneer, ook al ziet uw gebit er nog prima uit, toch valt u nu onder categorie twee. Tja, de leeftijd meneer, dat is voornamelijk de oorzaak.”

“Op uw leeftijd wordt het namelijk allemaal wat minder. Het tandvlees laat bijvoorbeeld wat meer ruimte toe. Dus mag u nu voortaan ook een bezoek brengen aan de preventieassistent.”

De dame vertelde het me met een lief en onschuldig gezicht. Maar hé, mijn leeftijd?! Zo’n oude bok ben ik toch nog niet? Of is dit die bekende spiegel die je in ene doet realiseren dat je toch echt nu van middelbare leeftijd bent?

Ik bracht nog te berde dat mijn gebit er volgens haar prima uitzag, maar dat mocht niet baten. Ze was niet op andere gedachten te brengen. Dus rest mij niets anders dan binnenkort maar eens een bezoek aan de preventieassistent te brengen.

Eens kijken wat die dan allemaal nog gaat uitrichten bij een gebit dat er prima uitziet. Soms bekruipt me dan toch het gevoel dat ik op dit soort momenten voornamelijk de kas van de praktijk loop te spekken.

Heel negatief gedacht, ik weet het. Ik ga daarom ook gewoon heen de eerste keer. Het kan ook zo zijn dat een andere tandarts weer andere inzichten op mijn gebit geeft. Want dat vergat ik er even bij te vermelden, wij zitten bij een tandartspraktijk.

Dus is het niet altijd zeker of je je vaste tandarts krijgt. Meestal wel, maar deze keer dus juist niet. Ik vroeg de dienstdoende tandarts bij binnenkomst dan ook vriendelijk of zij de invalster was voor mijn ‘vaste’ tandarts.

Waarop zij een beetje besmuikt vertelde dat dit absoluut niet het geval was. Op deze dag had zij gewoon dienst. Thuis gekomen besloot ik uit nieuwsgierigheid eens haar naam te googlen. Zo kwam ik erachter dat zij niet alleen tandarts is.

Zeker niet, de dame is namelijk ook de oprichtster en eigenaresse van de tandartspraktijk, een praktijk bestaande uit 5 vestigingen. Dus er had niet zomaar iemand in mijn mond gezeten, nee, ik was hoogstpersoonlijk behandeld door de eigenaresse!

Vandaar misschien dat ze een beetje vreemd keek toen ik vroeg of zij de invalster was. Zou de degradatie tot een tweetje dan soms haar ultieme ‘wraak’ op mij zijn geweest?! 🙂 Nee, dat is natuurlijk maar een grapje. Ik word al jaren prima en naar volle tevredenheid geholpen in deze praktijk.

En ook deze dame was bijzonder aardig en kundig. Nee helaas jongen, de realiteit is toch echt dat je een dagje ouder wordt. Of je wilt of niet, je bent op ‘gebitsgebied’ nu een tweetje. Een niveau passend bij de leeftijd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram