Voorproefje van de lente.

Een voorproefje van de lente, zo voelden de afgelopen dagen. Had u dat gevoel nu ook? En ik moet bekennen, het voelde goed. Dit smaakt absoluut naar meer.

Wat een genot om te wandelen met dit weer. Een al heerlijk warm aanvoelend zonnetje op de bol, een strakblauwe lucht. De bankjes langs de waterkant bezet met vrolijk kijkende mensen.

Een natuur die langzaam ontwaakt. Baltsende futen, de eerste vogeltjes die alweer volop fluiten. Diverse winterbloemetjes extra stralend in het mooie licht.

En als kers op de taart de boer die het akkerland aan het bemesten is. Die geur geeft me altijd echt het idee dat er een nieuw seizoen staat te wachten.

Ik weet het, het is pas half februari, wie weet schaatsen we over 2 weken op natuurijs😀 Maar toch, wat een heerlijk voorproefje van de lente!!

Braaf begon ik de wandeling met een winterjas en sjaal. Maar al gauw verdween de sjaal. Vervolgens ging de jas open, maar zelfs toen had ik het nog warm!

Diverse gesprekjes werden gevoerd met onbekenden, maar op dit soort dagen is de mens over het algemeen erg spraakzaam. Iedereen ervaart hetzelfde gelukzalig gevoel na een lange winter.

Een gevoel van hernieuwde energie en een besef dat het niet heel lang meer kan duren voordat de winter voorbij is. De mens heeft gewoon weer behoefte aan licht en warmte!

De wandeling besloot ik zittend op een bankje. Met de jas open kijkend naar de zonsondergang. Als dat niet het summum van geluk is?!

Langzaam verkleurend verdween de zon uiteindelijk achter de horizon. Een schouwspel waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Wat een prachtige afsluiting van een heerlijke dag.

Maar toen dit gebeurd was, trad direct de realiteit weer in werking. De jas moest snel dicht en de handen moesten in de zakken worden opgewarmd. In ene was het weer behoorlijk koud.

Oh ja, het is natuurlijk nog winter, ik was het bijna vergeten. Maar hoe dan ook, we hebben een voorproefje van de lente gekregen en dat smaakt absoluut naar meer😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram