Magische ochtend met heerlijk hoogtepunt.

Een magische ochtend met een heerlijk hoogtepunt. Dat beleefde ik afgelopen week tijdens een wandeling met mijn wandelmaatje in het prachtige park van landgoed Elswout.

Een mens heeft absoluut niet veel nodig om zich volmaakt gelukkig te voelen. Dat bleek deze ochtend maar weer. De natuur verzorgde een magische sfeer en het hoogtepunt werd enigszins door ons een handje geholpen.

De ochtendwandeling startte in een kleine wereld. De mist omsluierde alles wat maar binnen bereik was. Mistdruppels vielen uit de bomen en hun landing op bladeren en bodem veroorzaakte een ritmisch, hypnotiserend geluid.

Vogels zongen onderwijl het hoogste lied. Mist of geen mist, gezongen moet er worden. Gelukkig maar, want wie wil er nu niet gratis en voor niets zo’n prachtig concert?!

Naarmate de tijd vorderde deed de zon steeds meer zijn best om de wereld een weidsere blik te bezorgen. De stralen doorboorden steeds gemakkelijker de witte sluier en veroorzaakten een magische enscenering.

Tussen de vochtige stammen van de bomen ontstonden namelijk schitterende zonneharpen. Als je je handen tot een kommetje vormde, vielen de stralen er in. Alsof er een verbinding tot stand werd gebracht tussen hemel en aarde.

Op de bodem van het bos, tussen gebladerte, mos, vermolmde takken en boomstammen, was het ook een lust voor het oog. Overal vielen diverse soorten paddenstoelen te ontwaren.

In alle vormen, kleuren en maten ontschoten ze uit aarde en vermolmd hout. Ook dit leverde prachtige en bijzonder fotogenieke taferelen op. De fotograaf in mij kwam tijd tekort.

Na zo een behoorlijke tijd gewandeld en genoten te hebben, kwamen we uiteindelijk weer tevoorschijn uit het bos. Terug in een wereld die zich intussen, onder invloed van de klimmende zon, volledig had ‘geopend’.

Zodoende liepen we, badend in de zon, door de weilanden. Op zoek naar een geschikte gelegenheid voor het welverdiende hoogtepunt. Dit bleek zich gelukkig niet ver van ons te bevinden.

We nestelden ons op een terrasje aan de rand van het weiland, helemaal klaar voor de apotheose van de ochtend. Namelijk een heerlijke bak koffie en een vers stuk appelgebak. Dat hadden we wel verdiend na zo’n prachtige wandeling😊

Ja, lieve mensen, een mens heeft weinig nodig om zich volmaakt gelukkig te voelen. Dat bewees deze ochtend maar weer eens. Een magische ochtend met een heerlijk hoogtepunt!

Een gedachte over “Magische ochtend met heerlijk hoogtepunt.”

  1. Oh wat heerlijk, helemaal jaloers, ben daar ook geweest maar op een druilerige november dag. Door jouw beschrijving wil ik weer terug! Mss een keertje met een wandel-/foto maatje die netball ik zo vroeg in de ochtend wel op avontuur wil in een mistig bos 😊🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram