Op zoek naar het licht.

Op zoek naar het licht, oftewel “Seeking the light”, is het beloofde vervolg op de compositie “Spring fever”, waar eerder de blog ‘Lentekriebels en vrijheid’ over ging. Lange tijd had ik de huidige toestanden in de wereld voor ogen met deze compositie.

Gaandeweg kwam ik tot de ontdekking dat de nieuwe compositie eigenlijk ook perfect symbool staat voor mijn persoonlijk leven dit jaar. Op zoek naar het licht, van duisternis en vaagheid naar steeds meer licht en helderheid.

Het is een jaar geweest waarin er hard gewerkt is om dit licht te vinden. Maar, zo aan het einde van 2022, kan ik met trots vaststellen dat dat aardig gelukt is. We zijn met zijn drietjes steeds meer een eenheid gaan vormen en ieder van ons is flink gegroeid op diverse vlakken.

De meiden doen het supergoed en ik ben apetrots op ze. Zelf ben ik steeds meer gaan wennen aan mijn nieuwe rol in het leven. Dit houdt in dat dingen niet kunnen, maar des te meer kan ik nu genieten van de dingen die wel kunnen.

De acceptatie hiervan is steeds meer een gegeven geworden. Ik heb gaandeweg het jaar keuzes gemaakt, die er langzamerhand toe leiden dat er meer rust in me is gekomen. Niet altijd makkelijke keuzes, zeker niet, maar wel gericht op een nieuwe toekomst.

Een toekomst die nooit zo gepland was, maar noodgedwongen wel de realiteit is. En vooruit wil ik, ik wil nog een mooie toekomst hebben, voor mezelf als wel voor ons drietjes.

Een gelukkig en tevreden mens kan nu eenmaal meer liefde en genegenheid bieden aan zijn omgeving als een persoon die niet lekker in zijn vel steekt.

Wat betreft ontvangen liefde hebben we dit jaar overigens niets te klagen gehad. We zijn gezegend met fijne mensen om ons heen. Diverse, al bestaande, vriendschappen hebben nog meer diepgang gekregen, nieuwe vriendschappen vormen zich.

Een nimmer stilstaand proces waarbij soms oude vriendschappen steeds meer plaats maken voor de nieuwe. Niet bewust, maar gewoon omdat het zo gaat in het leven. Een leven dat continu in beweging is.

En zo gaan er, aan het einde van 2022, drie gelukkige mensen in dit huis een paar heerlijke feestdagen vieren. Het licht is gevonden, de toekomst lonkt. Nu nog hopen dat dit op mondiaal vlak ook eens gaat gelden, dat zou helemaal fantastisch zijn!

Ik sluit dit ‘vluggertje’ af met een verwijzing naar de nieuwe song “Seeking the light”. Zie deze compositie als mijn kerstgroet naar iedereen, een kerstgroet vol hoop.


At Hodson Street – Seeking the light ©2022

Ik wens u allen fantastische dagen toe en een fijne jaarwisseling. Doe voorzichtig, geniet en tot volgend jaar!!

2 gedachtes over “Op zoek naar het licht.”

  1. Heerlijk om even weg te dromen bij jouw muzikale beelden. Dank je wel daarvoor. En ook voor jou en de meiden heerlijke dagen gewenst. 😘☃️🌲🧑‍🎄💥

  2. Wat een prachtige compositie, René! Ik heb er van genoten, en de beelden erbij zijn werkelijk schitterend, wat een creativiteit👍🎶👍🎶
    Ik wens jou en je meiden ook een heel fijne Kerst en een heel gelukkig en hoopvol Nieuwjaar♥️
    Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram