Vol in het gezicht geraakt.

Lieve mensen, er is iets ergs gebeurd. Ik heb iemand vol in het gezicht geraakt. En dan ook nog eens iemand die ik persoonlijk bijzonder hoog heb zitten. Niets voor mij, want geweld keur ik te allen tijden af.

Een klap die bij binnenkomst reeds gegeven werd. Ik heb niet gewacht, welnee, ik haalde direct vol uit. De beste man kwam helemaal uit Duitsland, was ook nog eens jarig, maar blijkbaar maakte het ‘beest’ in mij dat allemaal niets uit.

Ik ben geschokt want ik wist niet dat ik tot zulk een geweld in staat was. U bent gewaarschuwd, zo’n lieverdje ben ik dus niet. Een mens heeft helaas duistere kanten waarvan hijzelf het bestaan niet weet. Oncontroleerbare oerdriften die plots tot uiting komen.

Wat was namelijk het geval? Ik had de kamer versierd met vlaggetjes. Ik dacht dat dat wel gezellig en feestelijk zou zijn. Hoe bijzonder is het als iemand vanuit het buitenland naar je toekomt om zijn verjaardag te vieren?!

Daar mag je als gastheer dan wel even je best voor doen. Zeker als het feestvarken ook nog eens 65 is geworden! Een mijlpaal die toch niet niks is in een mensenleven. Dus hupsakee, vlaggetjes met 65 erop, ballonnen erbij met 65 erop.

Als ultieme verrassing had een lieve vriendin een heerlijke taart gemaakt met 65 erop. Leuk toch, zou je zeggen?! Het liet niets aan duidelijkheid te wensen over, de jarige was 65 geworden!

Maar bij binnenkomst werd de beste man toch even stil. Hij werd ‘vol in het gezicht geraakt’ door het getal 65. Het was bij hem nog niet zo binnengekomen en het was voor hem allemaal nog een beetje surreëel.

Maar nu viel er niets meer te ontkennen, hij was toch echt 65 geworden. Zo voelde hij zich absoluut niet. Hij voelde zich nog een stuk jonger. Gevoel en werkelijkheid kwamen niet echt overeen in zijn geest.

Een gegeven waar wij allemaal wel last van krijgen op een gegeven moment, vermoed ik 🙂 Gelukkig herpakte de beste man zich snel na deze ‘klap’ en kon hij alle aandacht voor zijn verjaardag wel waarderen. Het werd een leuke en gezellige verjaardag.

Wat is dat toch met die tijd bij ons mensen? We willen alles altijd maar in cijfers uitdrukken, zo ook leeftijden. Daarom geef ik persoonlijk niets om verjaardagen of leeftijden. Je bent zo oud als je je voelt.

Het feit dat mijn beste zwager zich nog een stuk jonger voelde dan hij nu is, was daarom misschien nog wel het mooiste cadeau. Een teken dat ie nog volop in het leven staat en ervan geniet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram