Wassen is mijn lust en leven.

Wassen is mijn lust en leven en dan heb ik het over wassen draaien. Een witte was, een bonte was, kom maar op. Wat het ook is, ik draai hem wel.

Het heerlijke gevoel alleen al van die vuile was uit allerlei hoeken en gaten van het huis te toveren. Iedere keer weer de verrassing waar je wat zult aantreffen, geweldig.

Vuile sokken onder de bank, shirts verspreid door de slaapkamer, het blijft 1 groot feest. Wat dat betreft bof ik met mijn meiden, ze weten steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken om papa te verrassen.

Als alles dan is verzameld gaat het echte werk beginnen. De wasmachine doet zijn werk en de zo verkregen schone was kan opgehangen worden om te drogen.

Oh, het is zo’n bevredigend gevoel om al het wasgoed weer te zien stralen. Om over die heerlijk frisse geur nog maar te zwijgen, die is pas echt geweldig!

Ik voel me op dat soort momenten net dat teddybeertje van de Robijn reclame. Zich lekker wentelend in al die schone was, heerlijk geuren opsnuivend. Puur geluk, herkent u dit gevoel?!

Ja, het leven is 1 groot feest. Het ‘mooie’ is ook dat er nooit een einde komt aan de was. Als de wasmand een half uur leeg is, is dat werkelijk een nieuw record.

Soms worden er wel 3 setjes kleding per dag aangetrokken. De schatten, alleen maar om ervoor te zorgen dat vaderlief niet zonder wasgoed komt te zitten. Ik ben zo’n enorme bofkont!

Toch, soms, heel soms, komt die was me de strot uit. Zou ik wensen dat er wegwerpkleding bestond. Zou ik de dames in een Komo- vuilniszak naar school willen sturen. Alleen maar om die wasmand eens leeg te hebben.

Zo frustrerend om, als je denkt klaar te zijn met de was, de volgende berg alweer te zien liggen. Waar dat negatieve gevoel vandaan komt, ik heb geen flauw idee. Maar misschien herkent u dit gevoel?!

Een gedachte over “Wassen is mijn lust en leven.”

  1. Hahaha 😝, zooo herkenbaar! En weet je wat helpt? Door Corona geveld raken en in isolatie geen was meer doen. Van pure ellende is mijn jongste zoon de wassen gaan draaien omdat hij geen witte shirts meer had 😉. Dat was 2jaar geleden … hij doet de was nu nog … einde van de week schreeuwt hij nog even naar beneden dat hij de was gaat draaien morgen, dus dat we onze was in de wasmanden moeten doen. Okay, de was ophangen is nog wel een dingetje… dat ligt meestal verkreukeld op het was rek en mijn fijne wasje verstop ik maar en die ik later zelf wel. Ik ben allang blij dat de lieverd het blijft doen en heb het hart niet te zeuren over hoe het beter kan. Misschien … een keertje 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram