De herfst is gearriveerd.

De herfst is gearriveerd. Slechts luttele dagen na 21 september heeft de herfst zijn opwachting gemaakt. Wind en regen teisteren mijn ramen, maar wat geeft het?! Ik zit binnen en hoef er niet uit.

Persoonlijk kan ik bijzonder genieten van dit jaargetijde. Alle variaties in weerbeeld, de prachtige kleuren van het afstervende blad, de geuren. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er ontstaat ook een soort behaaglijkheidsgevoel.

Knus binnenzitten, potje thee en een goed boek bij de hand. Maar evenzo de heerlijke voldoening na een stevige wandeling door het onstuimige weer. Herkent u dat gevoel?

Voor mij vormt de herfst vaak ook de opmaat naar nieuwe creatieve inspiraties. Het weer nodigt uit tot het schrijven van andersoortige composities.

Niet zo zeer zwaarmoedige, maar wel composities met veel dynamiek. Gelijk aan het woelige weer. Ik gun me in de herfst ook meer de tijd om te werken aan muziek.

Zomers ontstaat er toch een soort van schuldgevoel om binnen te zitten als het zo’n mooi weer is. Tuurlijk, soms kan het niet anders, maar het liefst vertoef ik dan buiten.

Praktisch gezien is de zomer ook geen handige periode om veel tijd door te brengen in mijn ‘studiootje’. Deze bevindt zich namelijk op de bovenste verdieping van het huis.

Een huis dat voorzien is van een plat dak. U begrijpt het al, zodra de warmte zijn intrede doet, is bij mij boven het sauna-seizoen begonnen😊

Toch heb ik nooit een airco overwogen. Daarvoor vind ik het aantal dagen in een jaar, dat het werkelijk te warm is, te weinig. Dan neem ik die hitte maar voor lief in plaats van zo’n energievreter te gebruiken.

Daarbij, ik mag niet eens een airco. Wijlen partnerlief had het namelijk soms wel over het plaatsen van zo’n ding, terwijl ik dat dus niet zag zitten. Zou toch wel een beetje achterbaks zijn om dan nu wel een airco te nemen.

Volgens mij zou dat blok dan ook spontaan van de muur vallen bij een eerste gebruik. Ik ben ervan overtuigd dat ze daar wel voor zou zorgen van bovenaf😊

Maar goed, voorlopig is dit apparaat weer totaal geen issue. De herfst is namelijk begonnen, dus waar hebben we het over?! Niks airco, maar warme truien, kleedje op de bank, kaarsjes aan en potjes thee. Daar hebben we het over, het is weer herfst, hoera!!

Een gedachte over “De herfst is gearriveerd.”

  1. Super genoten van je ‘vluggertjes’ (wat klinkt dit four zeg 😂) , heerlijk gelachen en blij dat je weer lekker creatief bezig bent! Lieve groet, Jacqueline ♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram