Het licht is weer betoverend.

Zoals ieder jaar rond eind augustus, begin september, is ook dit jaar het licht momenteel weer extra betoverend. Zoals de zon haar stralen nu laat schijnen op het aardse vlak, is het alsof er een filter wordt gebruikt.

Overdag is het licht omfloerst. De wereld lijkt zich in een minuscuul laagje van onscherpte te begeven. Alsof er een zweem van mist blijft hangen nadat de ochtendnevel is opgetrokken.

Hierdoor ontstaat er een dromerige sfeer. Alles is er wel, maar je neemt het anders waar. Scherpe contouren verdwijnen en alles oogt lieflijker. De kleuren krijgen een nieuwe dimensie, de mens wordt betoverd.

’s Avonds zet de zon in het laatste uurtje voor zonsondergang nog even haar beste beentje voor. Alles wordt door het licht omhuld alsof er een klein laagje goud op aangebracht is.

De laatste stralen verwarmen het lichaam, de koelte van de avond dient zich aan. Terwijl de avondnevel langzaam tevoorschijn komt, gaat de zon onder in een oranje-rode tint. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, geeft de zon regelmatig nog een toegift ter afsluiting van de dag.

Na zonsondergang kleurt de lucht dan prachtig rood. Wolkenformaties in allerlei vormen worden plots schitterend gekleurd en bieden een prachtig schouwspel. Een vuurwerkshow als kroon op een fantastische dag.

Moe maar zeer voldaan keert de gelukkige toeschouwer weer naar huis. De jas wat dichter geritst om zich te beschermen tegen de heldere frisheid van de avond. Heerlijke geuren omringen de wandelaar, er is een nieuw jaargetijde op komst. Je voelt het, je ruikt het, je proeft het.

Na een lange zomer wordt het langzaamaan tijd voor weer een nieuw spektakel. De herfst is op komst, ook al zo’n geweldig natuurfenomeen. Zo heeft elk jaargetijde zijn eigen charmes. Maar wie weet, eerst nog een heerlijke nazomer. Wat is de natuur toch mooi, verrassend en telkens weer betoverend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram