Gelukkig Nieuwjaar!!!!

At Hodson Street – I’m ready to Rock ’n Roll ©2017


Hoop

Niets zo fijn als het oude jaar uitluiden en vol goede moed aan het nieuwe jaar beginnen. Tenminste, als ik ieder jaar weer de mensen hoor met hun goede voornemens. Nee, komend jaar ga ik echt….., nou vul zelf maar in, we kennen de lijstjes allemaal wel.

Ach, maar waarom ook niet. Het jaar is nu eenmaal zowat voorbij en derhalve is dit een uitgelezen moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar en een voorschot te nemen op het nieuwe jaar.

Voor mij persoonlijk was dit een jaar met scherpe contrasten. Het heeft veel moois gebracht, maar we zijn zeker niet gevrijwaard gebleven van ellende. Ziekte, mensen die overleden zijn etc., etc..

Nu ben ik niet zo van het zwartkijken, dus benoem ik liever de leuke en positieve dingen. Maar deze vielen misschien wel des te meer op door de aanwezigheid van, helaas, vervelende gebeurtenissen.

This bird needs to fly

Nu ik eens het jaar muzikaal overzie, is het golvende karakter van 2017 ook best wel terug te vinden in de geplaatste songs. Dan weer eens een vlot nummer, dan weer een langzamer, emotioneler nummer. Variatie genoeg 🙂 🙂

Door alle omstandigheden hebben we veel minder kunnen doen dan de bedoeling was. Maar gezondheid gaat nu eenmaal voor. Al met al zijn we, Chantal en ik, muzikaal gezien best wel gegroeid dit jaar en hebben we ook meer en meer een eigen sound/richting weten te creëren.

In de weinige tijd die we hadden, hebben we toch een aantal nieuwe songs weten te maken, mede gestimuleerd door de enthousiaste reacties van jullie. Waarvoor onze grote dank!!!!

Muzikaal hoogtepunt dit jaar vormde toch wel de huiskameroptredens tijdens “Gluren bij de Buren” en de optredens van afgelopen maand met de dansgroep DSG. Dat smaakt zeker naar meer. Iets waar we komend jaar vol voor zullen gaan.

Een eerste vaste datum is inmiddels bekend, namelijk zondag 11 maart 2018, wederom een reeks huiskamerconcerten tijdens “Gluren bij de Buren“. Noteer deze datum dus maar vast in de agenda!!!!

Try

Voor mij persoonlijk was het op fotografisch gebied een overgangsjaar en heb ik eindelijk de stap durven wagen naar meer ‘experimentelere’ composities. Meer en meer vloeien werkelijkheid en fantasie door elkaar.

Op deze wijze kom ik uiteindelijk dichter bij datgene wat ik wil laten zien. Namelijk het beeld dat in mijn hoofd zit als ik fotografeer en dat is niet altijd een natuurgetrouwe kopie van de werkelijkheid.

Ik hoop hier het komende jaar mee door te kunnen gaan en de benodigde kennis van de te gebruiken software te vergaren (en, vooral, te onthouden….). Studeren/blokken dus wordt dat voor me :-):-)

Als de Werkelijkheid de Fantasie ontmoet….

Voor deze laatste blog van 2017 heb ik 2 songs uitgekozen, die ik er mooi bij vond passen. Lekker knallend het oude jaar uit en vol goede en frisse moed het nieuwe jaar in.

Het is tegelijkertijd een mooi voorbeeld van hoe Chantal en ik met de muziek zijn bezig geweest dit jaar. Van bombastisch met volledige bandbezetting naar een duo, minimalistisch en puur. Dit laatste zal ook onze insteek zijn voor het komende jaar.

Rest mij om jullie allemaal nogmaals ontzettend te bedanken voor jullie enorm motiverende reacties, opmerkingen of wat dan ook, op het geplaatste werk. Mede door deze feedback zijn we enorm gemotiveerd om er komend jaar vol voor te gaan en, hopelijk, iets moois te kunnen neerzetten!!!!

Voorts wensen wij jullie alvast het allerbeste toe voor 2018, dat het maar een gezond, sprankelend en geweldig jaar mag worden, waarin heel wat dromen en wensen mogen uitkomen!!!!!!

Tot volgend jaar!!!!

Groetjes, René


At Hodson Street – Here comes Spring ©2017Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram