Please, forgive me

At Hodson Street (en dansvereniging DSG) – Please, forgive me  17 december 2017


Voor deze week een “golden oldie”, als leidraad voor de blog, namelijk “Please, forgive me”. Het leek me leuk om de inhoud van deze song eens nader te belichten, mede ook omdat we dit nummer afgelopen week 2 maal hebben mogen uitvoeren met een dansgezelschap!!

Er was door dansvereniging DSG te Haarlem gevraagd of zij een choreografie mochten maken op deze song, iets wat wij natuurlijk een ontzettend leuk idee vonden. Het was een geweldige belevenis om de dansers een eigen interpretatie te zien geven van deze song, terwijl Chantal en ik het nummer live vertolkten.

Hoop

Het was onderdeel van de jaarlijkse grote dansuitvoering van dansvereniging DSG. Een prachtige en professioneel georganiseerde show van maar liefst 3 uur!!!! Wat een enthousiasme en inzet, mooi om te zien!!!!

Van ons optreden op zondag is, met toestemming, bovenstaande video geplaatst. Gaaf om het nummer zo een extra dimensie te zien krijgen door de, door de dansers, uitgevoerde choreografie.

De inspiratie voor dit nummer haalde ik uit een verhaal dat ik schreef, nadat ik mijn kinderen, terwijl ze aan het spelen waren, weer eens een tijdje had gadegeslagen . Ik denk dat iedere ouder zich hier wel in kan herkennen.


I’ll show you my weakness

Toen ik vanavond naar je keek en je hoorde praten, realiseerde ik me weer eens hoe belangrijk ik voor je ben. Het vervulde me met trots maar deed tegelijkertijd pijn. Pijn omdat ik niet aan al je verwachtingen zal kunnen voldoen. Hoe graag ik dat ook zou willen, het is een utopie.

Mijn gebreken, mijn reeds gevormde persoon, wat dan ook, er zijn bijzonderheden aan mij die mij maken zoals ik ben. Voor jou ben ik op dit moment de spiegel van het leven. Naarmate je ouder wordt zul je gaan beseffen dat dit ver bezijden de waarheid is.

Niet alles is zoals ik lijk. Je zult gaan ontdekken dat er niet één beeld van het leven is. Het leven wordt subjectief door mijn spiegelbeeld aan jou doorgegeven. De tijd heeft er vat op gehad. Het is in de loop der jaren gevormd, vervormd, opgebouwd, afgebrokkeld.

Aan jou de zware taak om eruit te nemen wat je kunt gebruiken en te verwijderen wat je stoort. Om er vervolgens met je eigen ontdekkingen zelf een subjectief beeld van te maken. Al zou ik je alles wat goed is willen geven, dan nog zou dat onmogelijk zijn.

Je zult, net als een ieder ander, zelf moeten gaan ervaren hoe jij in het leven wilt staan. Het enige wat ik je in ieder geval kan meegeven, is zelfvertrouwen. Geloof in jezelf, sta open voor anderen, luister, maar twijfel niet aan je eigen ideeën, je eigen dromen.

Als de Werkelijkheid de Fantasie ontmoet….

 Je hoeft ze niet op te dringen, maar ze zijn wel eerlijk. Jouw ideeën, jouw gevoel, zullen maken tot wie jij zult zijn. Wat een ander er ook van zal vinden, verloochen ze niet, ze zijn van jou.

Misschien zijn ze niet altijd even mooi, even makkelijk te verdragen, maar wees er trots op, hoe dan ook. Ze vormen jouw identiteit, jouw ik.


Tot slot rest mij nog te zeggen dat ik iedereen fijne feestdagen toewens en een gelukkig nieuwjaar. Maak er wat moois van, maar bovenal, geniet!!!!

Groetjes, René

ReflectieDeel dit /Share this

3 gedachtes over “Please, forgive me”

  1. Wat geweldig jullie live te zien op film met een fraai ballet en wat zijn jullie zo ingetogen bescheiden. Live niets aan schoonheid ingeboet

  2. Super gaaf en trots op onze dansers en mooi te zien dat muziek op wat voor manier dan ook instrument, zang, dans ons samen brengt.
    Bedankt voor de toffe samenwerking🎸🎙️👯

    1. Dank voor je mooie reactie!! Fraai verwoord en graag samengewerkt. Het was voor ons ook supergaaf om te zien dat het nummer door de dans een extra dimensie kreeg, top!!!!
      Groetjes, René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram