Liefde overwint alles, zelfs corona.

liefde

Liefde overwint alles, zelfs corona. Afgelopen week werd dit maar weer eens bewezen. De jongste van mij is namelijk deze week 11 geworden. Hoe dit nu te vieren in corona-tijd?! Het antwoord werd afgelopen weekeinde gegeven door een geweldig initiatief. Een alternatieve manier van verjaardag vieren, maar wel zodanig dat Sara het niet snel zal vergeten 🙂

Twee vriendinnen hadden namelijk een idee bedacht om Sara te verrassen. Het meisje begreep gerust dat alles momenteel anders gaat en dat we haar verjaardag niet binnenshuis zouden kunnen vieren zoals ze gewend is. Maar ja, het is wel je verjaardag! Uiteindelijk vond ze het een goed plan om via whatsapp de mensen te vragen haar niet te vergeten. En op de maandag, haar echte geboortedag, zouden we 5 mensen uitnodigen.

Ook zou ze, zoals inmiddels traditie is geworden, gewoon een mooie verjaardagstaart mogen maken met vriendinnen. Dus Sara had wel redelijk vrede met hoe het zou gaan. Maar intussen hadden de 2 vriendinnen een plan gesmeed. Een van de dames kon een bakfiets van haar werk lenen en deze wilden ze oppimpen tot ‘verjaardagskar’. Met Sara in de fiets wilden ze dan diverse vrienden langsgaan, zodat Sara toch pakjes in ontvangst zou kunnen nemen.

En zo werd Sara afgelopen zaterdagmiddag totaal overrompeld door de plotselinge verschijning van een feestelijk versierde bakfiets. Geweldig, wat hadden de meiden er een werk van gemaakt. De gehele fiets was voorzien van slingers, ballonnen, posters aan de zijkanten. In de kar stond pontificaal een stoel voor Sara klaar, er was drinken en eten aan boord, voor de muziek was gezorgd. En Sara kon zelfs traktaties uitdelen aan de mensen bij wie ze langs zou gaan.


feest

Zelden hebben we meegemaakt dat Sara stil is, maar bij het zien van deze verrassing bleef het een aantal minuten erg stil. Wat was ze verrast, geweldig om te zien. Nog wat onwennig nam ze plaats in de verjaardagsstoel en kreeg ze een routebeschrijving in haar handen gedrukt. Daar gingen ze, één vriendin voorop, gevolgd door vriendin met bakfiets en Sara en Anne de stoet afsluitend op de fiets. Op cadeautjesjacht door Haarlem!

De vriendinnen hadden het zo leuk geregeld. Bij ieder adres waar Sara kwam, moest ze eerst een opdracht vervullen om dan haar cadeau in ontvangst te mogen nemen. Alle vrienden die ze hiervoor gevraagd hadden, hadden zelf de opdrachten verzonnen. Zodoende moest Sara het ene moment de juiste namen van een ééneiige tweeling zien te raden om vervolgens te moeten darten. Dan moest ze weer een pakje uit een boom zien te krijgen, om hierna een aantal moeilijke vragen te beantwoorden.

Zo werd ze een gehele middag vermaakt en genoot ze met volle teugen. Wat een mooi alternatief om in tijden van corona toch je verjaardag op een leuke manier te vieren. Wat geweldig dat mensen zoveel werk hebben willen maken van de verjaardag van je kind. Zoveel liefde geven, zonder er maar iets voor terug te vragen. Gewoon omdat ze het leuk vinden om je kind in het zonnetje te zetten.


feest

Nogmaals óók langs deze weg iedereen ontzettend bedankt voor de gedane moeite om Sara toch een leuke verjaardag te geven in deze corona-tijd. Iedereen die met de verrassingstocht heeft geholpen, maar zeker ook iedereen die op het whatsapp bericht heeft gereageerd. Op maandag is Sara, die niet veel verwachtte, uiteindelijk haast 3 kwartier bezig geweest om alle pakjes te openen 🙂 Hoe liefde deze verjaardag alles overwint, zelfs corona!!

Die Sara, wat een portret, want ondanks alle verrassingen behield ze het gehele weekeinde de regie. Ondanks aandringen werd er op de zaterdag geen enkel pakje uitgepakt. Alle, tijdens de fietstocht, gekregen pakjes werden netjes aan mij bezorgd met de mededeling ze even op te bergen. Niks uitpakken, waarom, ik ben toch pas maandag jarig?!

Hetzelfde weekeinde moest ik met haar poffertjes kopen. Nee, niet om direct lekker op te eten, maar mevrouw had besloten dit als middageten te wensen op maandag. Normaal blijft ze dan op school over, maar nu wilde ze tussen de middag dus de poffertjes eten. En wat betreft de slingers voor haar verjaardag, tja, ook daar wist ze wel raad mee.

“Pap, weet je dat we verleden jaar nieuwe slingers hebben gezien? Nou, die wil ik wel, want die van ons zijn toch oud!” Tuurlijk koningin, komt in orde 🙂 Nee hoor, ze vertoont geen divagedrag, maakt u zich maar geen zorgen. Ze weet gewoon heel goed wat ze wil, geen slechte eigenschap in het leven toch?! De schat, die laat zich waarschijnlijk later niet de kaas van het brood eten.


bloem

En zo werd het toch een echte “Sara-verjaardag”, met alles er op en eraan. En al zitten ze er waarschijnlijk helemaal niet op te wachten, Anja en Carla, jullie wil ik nog even apart bedanken voor alle inspanningen van afgelopen weekeinde. Jullie vinden het logisch dat je zoiets voor iemand overhebt, maar dat is het niet. Jullie zijn schatten, wat een ongelooflijke rijkdom dat wij drietjes jullie in onze nabijheid mogen hebben!!

U, als beste lezer, moet namelijk weten, dat op vrijdag voor deze twee dames al de verjaardagsactiviteiten voor Sara begonnen. Toen begonnen ze met Sara te werken aan de inmiddels traditionele verjaardagstaart. Inkopen doen, bedenken hoe de taart op te bouwen enz.. Dezelfde avond werd Sara afgelost door de oudste van me, want die is ook binnenkort jarig. Haar namen de meiden mee naar de Ikea, alwaar ze mocht shoppen als verjaardagscadeau.

Op zaterdag hadden de dames de verrassingstocht georganiseerd en op zondag, als toetje, werd de taart afgemaakt. En, alsof het nog niet genoeg was, op maandag verscheen Anja, als ‘kinderverjaardag-liefhebster’ (hoeveel punten levert dit woord op?!) bij uitstek, nog ’s middags ten tonele. U snapt, dan mag je je, als mens zijnde, zeer gelukkig prijzen met zulke mensen in de vriendenkring. Wat een onvoorwaardelijke liefde!!

Sowieso was het één en al liefde die maandagmiddag. De mensen die er waren, 5 zoals mijnheer Rutte ons gevraagd heeft, hadden ook zaterdags al hun bijdrage geleverd aan de verrassingstocht. Maar aan de vraag van Sara of ze misschien ook op maandag even wilden komen om de taart aan te snijden, werd geen enkel moment getwijfeld. Tuurlijk kwamen ze, één van de dames had er zelfs ’s middags vrije uren voor opgenomen!!


liefde

Liefde, liefde en nog eens liefde, wat zijn wij drietjes gezegend, anders kan ik het niet noemen. Nu zal ik overigens stoppen met al mijn gezwijmel, want het wordt anders wel erg mierzoet deze blog 🙂 Maar u begrijpt ook vast wel, dat als je gezin in zo’n bad vol liefde en genegenheid wordt ondergedompeld, je bijkans woorden tekort komt om je dankbaarheid te uiten.

Maar goed, we gaan weer over tot de orde van de dag. De was wacht, de oudste is binnenkort jarig. Er moeten boodschappen gedaan worden, ik moet nog aan de gang met de notaris. Kortom, het bedrijf ‘gezinnetje’ is volop in beweging. Never a dull moment, maar na deze top-verjaardag kan ik er weer met vernieuwde energie tegenaan!!

Ik wens u allen een fantastische week en tot de volgende blog.

Groetjes, René


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets meer. Het is geheel vrijblijvend en uitschrijven kan altijd.


krachtEen gedachte over “Liefde overwint alles, zelfs corona.”

  1. Wat een geweldige verjaardag en wat een leuk idee om met zo’n verjaardagskar rond te gaan. Door de corona komen er hele leuke ideeën tot ontwikkeling. Deze verjaardag zal ze zeker nooit vergeten. Nog gefeliciteerd allemaal.

    Groetjes, Carla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram