Wat loopt daar nou in de wei?!

“Wat loopt daar nou in de wei?!” Ik hoorde het de twee koeien denken die mij meewarig aanstaarden. Ze hadden duidelijk met me te doen. Het regende namelijk pijpenstelen en er stond een stevige wind.

Kortom weer waarbij de verstandige mens zich normaliter niet zo snel naar buiten zal begeven.

Maar ja, verstand is mij niet in die ruime mate gegeven, dat ik dat dus ook dacht. Nee hoor, deze sufferd dacht juist het omgekeerde. En daar liep ik dus door de polder, de weerselementen trotserend.

Gehuld in een regenpak, wandelschoenen aan en de gehele wereld bijkans voor mezelf. Even lekker uitwaaien en alle negatieve gedachten laten wegspoelen door een aardig portie regen.

Want eerlijk is eerlijk, dit soort momenten zijn juist heerlijk. Hoezo te slecht weer om naar buiten te gaan? Niets zo lekker dan de kop in de wind, een stortbui in het gezicht en gewoon blijven doorstampen.

Zeker als je je hoofd even helemaal ‘leeg’ wil maken. Je wordt vanzelf één met de natuur, denkt nergens meer aan en voelt je steeds meer bevrijd.

Maar wat een watjes zijn wij mensen toch eigenlijk! Want het liefst blijft de mens natuurlijk binnen met dit soort omstandigheden. En terwijl de kachel dan vaak snel een graadje hoger gaat, gaat het leven van de dieren gewoon door.

Koeien blijven rustig grazen, de eenden dobberen vrolijk op het water. Hazen schieten over de weilanden en vogels laten zich meevoeren door de krachtige wind.

Ze accepteren ogenschijnlijk zonder enig probleem de barre omstandigheden en gaan rustig verder met hun dagelijkse activiteiten. “Relax man, don’t worry!!”

De meeste indruk maakt ongetwijfeld nog die, geheel in plastics verpakte, mens die ze zelden zien met dit weer. Dan kan ik me de gedachte “wat loopt daar nou in de wei?!” goed voorstellen.

Een loslopend stuk wild, zullen ze wel gedacht hebben 🙂 Toch heb ik echt genoten van dit hondenweer. Zo’n slecht idee was het dus nog niet om er op uit te gaan.

Want wat een voldoening geeft het als je thuis komt. Natte kleding uit, kopje thee erbij en als ultieme beloning een ‘leeg’ hoofd.

Weg vervelende gedachten, weer geheel ontspannen en voorzien van een flink portie nieuwe energie. Kortom, ik kan het u van harte aanbevelen.

Gewoon af en toe ook eens naar buiten terwijl de stemmetjes in het hoofd misschien heel andere dingen beweren. Het zal u goed doen, echt waar.

Deel dit /Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram