Koester de dag

At Hodson Street – Cherish the day (©2017)


Koester de dag – Cherish the day

Deze avond zag ik een man in de spiegel. Hij staarde naar me. Het gezicht kwam me bekend voor, maar leek zo oud. Zo vaak heb ik dit gezicht nu al gezien en regelmatig heb ik me dan afgevraagd hoe het gezicht er over een paar jaren zou uitzien.

Steeds weer sta ik verbaasd over het herkennen van de contouren maar het tegelijkertijd veranderen van de details. Het gezicht is boller geworden, de haargrens is geweken, er zijn wallen onder de ogen verschenen.

En toch, het is nog steeds dezelfde persoon. Met dezelfde levenslust en dromen, maar wel ook met een andere blik. Waarschijnlijk de blik van levenservaring.

Het moeten accepteren dat de tijd onveranderbaar is, maar het menselijk lichaam vergankelijk. Het onbevangene van de vroegere jaren is verdwenen, realiteit is ervoor in de plaats gekomen.

Wijlen mijn schoonvader zei altijd: “koester de dag”. Toen ik jonger was dacht ik dan wel eens: “ja, ja, nu weten we het wel”. Maar naarmate de jaren vorderen krijgen zijn woorden met terugwerkende kracht steeds meer zeggenschap.

Het is maar een klein zinnetje, maar zo ontzettend doeltreffend. Je zou er gefrustreerd van kunnen raken, het besef van vergankelijkheid en onzekerheid, maar je kunt er ook bewuster door gaan leven. Het is gewoon zo, vandaag heb je en morgen moet je nog maar zien.

Wat mij betreft geeft dit inzicht  het leven uiteindelijk meer kwaliteit, meer diepgang. De dromen zijn realistischer geworden, maar worden ook intenser beleefd. Niets is vanzelfsprekend en wat zijn nu werkelijk dingen om je over op te winden. Nu is nu en zeker geen straks.

Geniet, koester de dag. Het zal ongetwijfeld niet iedere dag lukken. maar de dagen dat dit het wel lukt, leef/beleef je dubbel en dwars!!!!

De bij deze blog passende song “Cherish the day”, gaat over het hierboven beschrevene. Nog steeds opgenomen met alleen een recordertje aan de eettafel. Geluidstechnisch misschien niet het allerbeste, maar mij gaat het om de intensiteit van het nummer. En volgens mij komt deze het best op deze manier tot uiting.

“What you here, is what you get”, en ik hoop dat jullie dat zal bevallen!!

Groetjes en tot gauw,

René


Art of AutumnDeel dit /Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram